Je bent hier: Home » Word jij Narcismecoach?

Word jij Narcismecoach?

Inmiddels is het 7 jaar geleden dat ik startte met mijn praktijk als Narcismecoach.

Bedoeling was – en is nog steeds – mensen begeleiden die in hun privé of professionele relatie met narcisme te maken hebben om terug op een positieve manier in het leven te staan.

In mijn eigen leven heb ik dingen meegemaakt waar ik het heel moeilijk mee had. Maar ik kon er nergens mee terecht omdat niemand het begreep, ik ook niet trouwens. Er was veel dat niet klopte, maar ik kon er de vinger niet op leggen.

Bij toeval ontdekte ik wat narcisme was en de puzzelstukjes vielen in elkaar.

Toen startte voor mij een periode waarin ik dieper opzoek ging naar wat narcisme was, waarom iemand zich zo gedraagt, en waarom mij dat overkomen was.

Gedurende tientallen jaren ging ik zelf door een herstelproces en vergaarde steeds meer kennis over het fenomeen narcisme.

Begin 2016 startte ik dan mijn praktijk om deze specifieke doelgroep – prooien van narcistisch misbruik – te helpen.

Wat bleek: narcisme is een wijdverbreide plaag. Veel mensen herkennen zich in de verhalen en hebben met narcisme te maken, maar waren zich daar niet van bewust.

Het resultaat was dat er veel nood bleek te zijn aan deskundige begeleiding. Eén van de problemen is echter dat zelfs professionele hulpverleners de symptomen van narcistisch misbruik niet kennen.

Het is zo dat men zich pas kan inbeelden wat dat met iemand doet als men het zelf heeft meegemaakt.

In 2019 vatte ik dan het idee op om met mijn eigen ervaring andere coaches op te leiden.

Zelf heb ik coaching ervaring sinds 1990, en een mastercoach opleiding bij INLPTA (International NLP Trainers Association) behaald in 2007 in Londen.

Om zo degelijk mogelijke kandidaat coaches te vinden, stelde ik enkele voorwaarden:

  • De kandidaat coach moet zelf ervaring gehad hebben met narcistisch misbruik.
  • De kandidaat coach moet het narcistisch misbruik verwerkt hebben.
  • De kandidaat coach heeft bij voorkeur een coaching opleiding genoten of tenminste praktische ervaring in het begeleiden van kwetsbare personen.

De reacties die ik kreeg waren overweldigend. Zoveel dat ik op dat ogenblik zelfs niet in staat was om ze allemaal te lezen. Ik selecteerde op bovengenoemde criteria een aantal kandidaten.

De eerste opleiding in 2020 was omwille van corona zeer chaotisch en is totaal niet volgens plan verlopen. Het was een oefening in flexibiliteit.

Nochtans heb ik aan die opleiding mijn twee fantastische collega’s over gehouden. Een klein team, maar we vullen elkaar aan en ik ben ontzettend blij met de creatieve stimulans en de positieve vibes die ons groepje kenmerkt.

Inmiddels is de opleiding flink geëvolueerd.

De opleiding gaat veel dieper, zodat men niet alleen een grondige kennis van narcisme krijgt, maar ook een aantal tools om prooien van narcisme deskundig te kunnen begeleiden naar een gelukkiger en vrijer leven zonder angst en schuldgevoel.

De doelstelling van de opleiding is – onder andere – op elke vraag die de coach krijgt een geargumenteerd antwoord kunnen geven.

Coaching van narcisme prooien is dus veel en veel meer dan luisteren naar de verhalen!

Ik ben dus steeds op zoek naar goede kandidaten. Maar bezint eer ge begint!

Eerst en vooral wordt het verwerken van het narcistisch misbruik vaak zwaar onderschat door de kandidaten.

Kandidaten denken dat ze het verwerkt hebben, omdat ze inmiddels terug een min of meer normaal leven kunnen leiden, maar komen zichzelf tegen tijdens de opleiding.

De opleiding die ik geef is geen ‘les’, maar een diepgaande interactieve workshop in kleine groepjes, waar je zelf door een proces gaat om onderliggende kwetsuren te helen.

Kandidaten die zelf nog volop in hun proces of echtscheiding zitten komen bij mij dus niet in aanmerking.

Om anderen deskundig te kunnen begeleiden, moet je zelf jouw eigen emoties aan de kant kunnen zetten. Veel kandidaten onderschatten dat.

Omdat er inmiddels veel gepraat en geschreven wordt over narcisme merk ik dat ook de ‘narcismecoaches’ als paddenstoelen uit de grond rijzen.

Er is inderdaad veel nood aan goede coaches.

Maar zeg nu zelf: als jij met narcisme te maken hebt, zou jij dan willen begeleid worden door iemand die misschien maar half weet wat narcisme is en misschien (soms zelf dat niet) een online opleiding van enkele dagen of uren volgde?

Laat staan dat die over de nodige tools beschikt om jou op weg te helpen.

Een goede begeleiding heeft een impact op de rest van je leven!!!

Denk jij in aanmerking te komen voor deze opleiding? Dan kan je nog steeds jouw kandidatuur insturen via de website. Klik hier door:

Je krijgt dan bericht wanneer er informatiesessies gegeven worden.

Over de opleiding wordt noch via mail, noch via telefoon, informatie gegeven.

Wie gedurende het laatste jaar zijn/haar kandidatuur instuurde krijgt automatisch bericht.

Is het langer geleden en heb je nog steeds interesse, stuur dan even opnieuw jouw kandidatuur in.

Wat zeggen coaches die de vorige opleiding afgerond hebben? – opleiding 2022

“De ontdekking dat inzicht en verandering in mijn gedrag de basis is om met narcisme te kunnen  omgaan, was het meest waardevolle cadeau ooit. Ik kan Nelly niet dankbaarder zijn om me dit te geven.

Een cursus bij Nelly voelt als een warm bad waar je in ondergedompeld wordt. Ook al ga je zelf nog door een verwerkingsproces, de liefde, begrip en rust die Nelly uitstraalt doet je groeien als mens, als persoon, als coach.

Deze cursus was het van het beste dat me kon overkomen. Met de nodige ernst, kennis van zaken en een vleugje humor neemt Nelly je mee in de wereld van de narcist.”

Mieke

“Met fierheid mag ik zeggen dat het voor mij een eer was om geselecteerd te worden om deze opleiding te mogen volgen, samen met 4  geweldige medecursisten.

Voor mij is Nelly een Grote Dame die met zoveel passie, overgave, kennis en eenvoud Narcisme leert begrijpen en herkennen.

Onvermijdelijk om jezelf niet tegen te komen, maar het diepe inzicht is noodzakelijk voor je eigen proces.

Deze opleiding zal de kern en de rode draad blijven voor al mijn eerdere en toekomstige studieplannen.

Met dankbaarheid en trots zal dit certificaat bijdragen aan mijn verdere professionele carrière.”

Pascale

“Deze cursus verfijnde op een diepgaande manier mijn kennis over narcisme.

Het nam me eveneens ‘onverwacht’ mee op een helende persoonlijke reis.

Deelnemen aan deze cursus gaf mij dat extra schouderklopje die ik nodig had om als kwalitatieve narcismecoach aan de slag te gaan.

Deze opleiding maakt een cruciaal verschil tussen een narcismecoach opleiding zoals er (in mijn bescheiden mening)  ‘vele’ bestaan en een narcismeopleiding waar je onder deskundige begeleiding leert wat je nodig hebt om je te onderscheiden van de anderen inzake kennis. Dit net omdat er in de diepte wordt gewerkt.

Ik denk hierbij spontaan aan het kaf van het koren scheiden. Iedereen zou dergelijke opleiding moeten krijgen alvorens als narcismecoach aan de slag te gaan.”

Fabienne

“De opleiding die Nelly geeft is goed onderbouwd,  met een sterke basis en persoonlijke begeleiding.

Er is veel aandacht voor persoonlijke groei en inzicht zodanig je je cliënten goed kan ondersteunen.”

Ellen

“De opleiding van Nelly bracht me een nog breder en dieper inzicht in wat narcisme werkelijk is. Maar het bracht me ook dichter bij mezelf.

Haarscherp bracht Nelly me daar in dat stuk van mij waar ik nog wat werk had.

Balsem voor mijn ziel en ja, ‘liefde is energie’!

Judith

Ben jij de kandidaat die ik zoek voor de volgende opleiding? April – mei 2023

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Nelly De Keye

Narcismecoach.be

Deel mij:

Narcisme? Doe de check!

Is je partner, baas collega, vriend(in) of familielid een narcist? Deze check geeft je een indicatie en meteen advies op maat!

MIS DIT GRATIS E-BOOK NIET!

Krijg een unieke kijk achter het masker van een narcist. Bonus: af en toe een waardevolle tip via e-mail.

E-book

Geen spam, uitschrijven kan eenvoudig.