Je bent hier: Home » Uit je comfortzone?

Uit je comfortzone?

Narcisten zijn uitdagers!

Is het altijd veilig om uit jouw comfortzone te komen?

Via coaches, therapeuten of een goede vriend/vriendin krijg je wel eens de raad om uit Jouw comfortzone te komen. Een goede raad zou je denken, dat is persoonlijke groei. Niet altijd!

Narcisten zijn namelijk uitdagers. Hun motieven hebben totaal niets te maken met jouw persoonlijke ontwikkeling, integendeel. Ze willen gewoon testen hoever ze met jou kunnen gaan en of je kan weerstaan aan hun verleiding.

Misschien herinner jij je hoe je kennis maakte met jouw partner of ex-partner. Misschien was het zijn of haar knappe uiterlijk, of kon die andere zo goed luisteren, wat later totaal niet meer het geval bleek, of misschien heeft die jou uitgedaagd.

Het kan onschuldig lijken: “Ik ben zeker dat jij dat niet durft!”. Hoe verleidelijk is het om daar op in te gaan en te tonen dat je dat wel degelijk durft.

Voor je het weet ben je in de val getrapt want gegarandeerd gaat het de volgende keer een stapje verder.

Maar de beloning voor jouw moeite, de uitdaging aannemen, die blijft uit. Meestal is die beloning op voorhand ook niet zo duidelijk gesteld. Maar door het accepteren van de uitdaging verwacht je goedkeuring van de uitdager en daarmee geef je aan dat je aan die goedkeuring belang hecht en dat is weer een trigger voor de narcist om te trachten jou verder mee  te nemen in zijn of haar spelletjes.

Is daarmee iedereen die je uitdaagt een narcist? Neen natuurlijk niet. Maar leer het verschil zien.

Uit jouw comfortzone komen is echt wel helemaal ok als het gaat om zaken die je eigenlijk diep vanbinnen wel zou willen, maar om één of andere reden nog niet durft of kan. Als je jouw intuïtie laat werken weet je echt wel of het klopt.

Met een gezond gevoel van eigenwaarde heb je geen nood aan de goedkeuring van mensen die spelletjes spelen.

Maar op de juiste manier uit jouw comfortzone komen, met of zonder uitdaging, doet je echt wel groeien en dat is dan weer een opsteker voor jouw eigenwaarde!

Deel mij:

Narcisme? Doe de check!

Is je partner, baas collega, vriend(in) of familielid een narcist? Deze check geeft je een indicatie en meteen advies op maat!

MIS DIT GRATIS E-BOOK NIET!

Krijg een unieke kijk achter het masker van een narcist. Bonus: af en toe een waardevolle tip via e-mail.

E-book

Geen spam, uitschrijven kan eenvoudig.