Je bent hier: Home » Het verhaal van Eva.

Het verhaal van Eva.

Problemen? Op het werk? In je privéleven?

Je zal zeker zelf al gemerkt hebben dat er mensen zijn in wiens nabijheid je energie krijgt. Mensen die je als het ware optillen en het beste in je naar boven halen.
Aan de andere kant zijn er ook mensen die energie zuigen. Mensen waarbij je het gevoel hebt permanent op je tenen te moeten lopen. Waarbij je angst hebt om iets fout te zeggen of te doen.
Je bent misschien bang om jezelf te zijn, om openlijk te zeggen wat je denkt en voelt. In het verleden zijn er wel eens momenten geweest waarop je dat deed en daar werd je als het ware voor gestraft.
Als zo’n situatie lang duurt of permanent is, dan gaat dat ten koste van jouw gezondheid.
Dat was bij Eva het geval. Eva is nu al een jaar thuis met een burn-out. Je is nog een schim van haar vroeger zelf en begrijpt niet hoe dat haar is kunnen overkomen. Iedereen vond haar altijd zo’n sterke vrouw en ze deed ook altijd haar best om haar werk zo goed mogelijk te doen.

Het verhaal van Eva

Eva was vertegenwoordigster en deed haar werk ontzettend graag. Ze hield van het contact met de klanten. Ze was wel veel onderweg, maar dat gaf haar een gevoel van vrijheid….
Tot op een dag er een nieuwe collega kwam. Die zou het werk vergemakkelijken had de directie gezegd. Zij zou de dossiers voorbereiden en toewijzen aan de vertegenwoordigers en afspraken voor hen maken, zodat de vertegenwoordigers minder administratie zouden hebben.
Op het eerste zicht leek de nieuwe collega wel mee  te vallen: een vlotte jongedame die van aanpakken wist. De eerste dag nodigde ze iedereen uit voor een drink na het werk. Eva ging niet mee want moest haar dochtertje van school halen.
Na een paar weken begon het Eva op te vallen dat ze minder en minder opdrachten kreeg, en de opdrachten waren ook steeds verder van huis dan ze gewoon was, waardoor ze steeds later thuis kwam. Dat was helaas niet het enige: de klanten die ze moest bezoeken waren ook minder interessant dan vroeger. Sommige klanten zeiden rechtuit dat ze al telefonisch gemeld hadden geen interesse te hebben.
Ze maakte er een opmerking over aan de nieuwe collega, maar die antwoordde met de liefste glimlach dat Eva zich iets inbeeldde en dat ze maar wat harder moest werken als ze meer resultaat wou.
Ten einde raad sprak Eva met iemand van de directie. Die luisterde naar haar opmerkingen, maar omdat hij van de andere vertegenwoordigers geen klachten kreeg deed hij er niets mee. “Misschien is jouw motivatie wat minder tegenwoordig Eva” zei hij. “Je hebt natuurlijk veel werk thuis met jouw dochtertje, speelt dat een rol misschien?”.

De nieuwe collega kwam te weten dat Eva met de directie had gepraat en toen begon de ellende maar pas echt. Eva kreeg zo goed als geen interessante klanten meer, en steeds verder van huis. Ze werd gepest telkens ze op kantoor kwam, maar altijd zo dat niemand anders het opmerkte.

Omdat ze weinig zaken deed daalden ook haar inkomsten. Dat bezorgde haar ook nog eens financiële problemen.
Op een dag zat ze er helemaal door en aan de ontbijttafel barstte ze in snikken uit. Het was of ze niet meer kon stoppen. Ze kon niet meer, haar armen en benen leken wel van lood en ze was zo moe, ze wilde slapen, alleen maar slapen.
De huisarts gaf haar en maand ziekteverlof en toen het na die maand niet beter werd stelde hij dat ze hoogstwaarschijnlijk een burn-out had.

Herken je de problemen van Eva bij jezelf of in jouw omgeving, ga misschien eens op zoek naar de verhouding met een baas of collega. Zeker mensen met een machtspositie durven die nogal eens misbruiken, of kom naar een workshop:

https://narcismecoach.be/event/baas-narcist-240617/

of doe eens de test via deze link!
https://narcismecoach.be/narcisme-test/

Las je trouwens al mijn gratis E-book? Je kan het downloaden via deze link!
http://eepurl.com/b79nRX

 

Deel mij:

Narcisme? Doe de check!

Is je partner, baas collega, vriend(in) of familielid een narcist? Deze check geeft je een indicatie en meteen advies op maat!

MIS DIT GRATIS E-BOOK NIET!

Krijg een unieke kijk achter het masker van een narcist. Bonus: af en toe een waardevolle tip via e-mail.

E-book

Geen spam, uitschrijven kan eenvoudig.