Je bent hier: Home » De vijfde pijler: Een Positieve Mindset!

De vijfde pijler: Een Positieve Mindset!

De vijfde pijler: Een positieve mindset

De laatste pijler van het herstelprogramma, de ‘Positieve Mindset’, wordt nogal eens makkelijk vergeten. Bij herstel van narcistisch misbruik gaat de overgrote aandacht meestal naar eigenwaarde, terecht trouwens. Maar een positieve mindset is in feite een voorwaarde om het ganse herstelprogramma te doen slagen. In tijden als deze hebben we die positiviteit meer dan ooit nodig. Het kan soms erg tegenzitten in het leven. Daar kan ik absoluut van meespreken. Elke morgen als ik mijn mailbox open vind ik een bloemlezing aan horrorverhalen. Diep menselijk verdriet, mannen en vrouwen die zich afvragen hoe het nu verder moet met die partner waarbij ze nooit terecht kunnen met hun gevoelens en steeds weer op een muur botsen. Waarbij ze dag in dag uit op eieren moeten lopen om geen crisis te riskeren. Als daar dan ook nog andere moeilijkheden bijkomen met de kinderen, op het werk of financiële problemen, dan kan het echt wel teveel worden. Een bijkomende crisissituatie zoals we nu meemaken met het corona virus kan dan de druppel zijn die de emmer doet overlopen.Net dan heb je die positieve mindset nodig. Het geloof dat het hoe dan ook zal goedkomen. Dat er altijd dingen in je leven zijn waarvoor je dankbaar mag zijn. Het vergt oefening, maar die positieve mindset kan je trainen. Je kan jouw brein letterlijk herprogrammeren zodat je niet in negatieve gedachten wegzinkt. Een negatieve spiraal zou wel eens fout kunnen aflopen en eens je daarin zit wordt het des te moeilijker om jezelf terug op het juiste spoor te krijgen…..

Het is soms maar een kleinigheid die ons kan helpen onze energie terug te vinden. Ga de natuur in: Zon, water en groen geven graag hun energie door, je hoeft ze maar in te ademen.

Je zal snel merken dat er achter de horizon een andere toekomst op jou wacht die je zelf kan waarmaken.

Ik wens je veel sterkte in deze onzekere tijden <3.

Deel mij:

Narcisme? Doe de check!

Is je partner, baas collega, vriend(in) of familielid een narcist? Deze check geeft je een indicatie en meteen advies op maat!

MIS DIT GRATIS E-BOOK NIET!

Krijg een unieke kijk achter het masker van een narcist. Bonus: af en toe een waardevolle tip via e-mail.

E-book

Geen spam, uitschrijven kan eenvoudig.