Laden Evenementen

Inspirerend Infoseminar: Narcisme…wat met de kinderen?

30 april 2019
Narcisme ruïneert levens

Narcisme heeft een grote impact op wie ermee wordt geconfronteerd: partners, familie, vrienden, collega’s enz. Narcistische personen vragen veel aandacht en energie, en kwetsen vaak de mensen die dicht bij hen staan.

Als er sprake is van narcisme bij één van beide partners heeft dat een verwoestende invloed op de relaties binnen het gezin.

Een partner met narcistisch gedrag zal trachten de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van de andere partner te ondermijnen om zichzelf wat beter te voelen.

Op termijn kan dit leiden tot een compleet gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen en twijfel aan zichzelf.

De narcistische partner is een meester in het manipuleren en draait de rollen om zodat de andere partner op de duur gaat geloven zelf fout te zijn en nog meer zijn/haar best te moeten doen.

Als narcismecoach begeleid ik mensen die in zulke situaties terecht komen om terug op zoek te gaan naar wie ze écht zijn, wat ze willen in het leven, wat hun normen en waarden zijn en zo hun eigenwaarde terug te vinden.

Vaak krijg ik dan vragen over de kinderen!

Belangrijk voor de kinderen is dat die bij 1 ouder een liefdevol houvast vinden. Iemand waar ze terecht kunnen in geval ze steun nodig hebben.

Vaak is de misbruikte partner zodanig gemanipuleerd, vernederd en gekleineerd dat die niet echt in staat is de rol van liefdevolle houvast op zich te nemen.

En zelfs als dat wel zo zou zijn dan blijven de kinderen toch nog vaak in de kou staan.

Niet zelden worden zij in de ‘vechtscheiding’ betrokken zonder dat er met hun gevoelens wordt rekening gehouden.

Ze voelen zich verantwoordelijk en uit loyaliteit geven ze de boodschappen door tussen hun ouders. Het meest gehoorde tekort van kinderen jaren na de echtscheiding: “Er luisterde niemand naar mij!”. Zo geraken hun behoeften ondergesneeuwd en raken ze vervreemd van hun ouders en zichzelf.

In het ergste geval worden de kinderen tegen de andere ouder opgestookt en door leugens en verdraaiing van de waarheid komt het zelfs tot ouderverstoting.

Kinderen hebben begeleiding nodig op hun maat door iemand die naar hen luistert, hun vragen beantwoordt en rekening houdt met hun specifieke behoeften.

Daarom organiseer ik op dinsdag 30 april een Infoseminar over narcisme in samenwerking met Glinster.

An Brems van Glinster ondersteunt de ouder die worstelt met zijn/haar ex-partner na de scheiding opdat de oogjes van de kinderen mogen glinsteren. 

Zij leert jou de vaardigheden om het ouderschap goed op te nemen wanneer de co-ouder niet meewerkt.

Voor kinderen die zelf hulp vragen na de echtscheiding van hun ouders geeft zij groepstrainingen. Zij geeft hen een veilige plek om te oefenen in het stem geven aan hun verlangens en zorgen.

Wat zal je leren?

  1. Wat is narcisme? | Je krijgt een helder beeld van wat narcisme is.
  2. Wat doet narcisme? | Leer uit waargebeurde verhalen waartoe narcisme kan leiden.
  3. Hoe herken je narcisme? | Ontdek patronen die vaak terugkomen. Ook dicht bij jou?
  4. Wat heeft hoogsensitiviteit met narcisme te maken? | Leer hoe je het kan vermijden.
  5. Wat zijn de gevolgen voor de kinderen en hoe daar mee om te gaan? Hoe tegemoet te komen aan hun noden.

Kortom, je krijgt een verrassende, unieke en positieve inkijk in narcisme en hoe omgaan met de gevolgen voor de kinderen!

Over Nelly De Keye

Ik overwon narcisme in een familiale, partner- én professionele context. En ik ben het levende bewijs dat je daar sterker uitkomt. Na opleidingen NLP, coaching en training help ik nu anderen om de valkuilen te omzeilen en die positieve weg te gaan!

Even praktisch

Dit seminar gaat door op donderdagavond 30 april 2019 van 19u00 tot 22u00. Je bent welkom vanaf 18:30u in het Wonderwijvenhuis, Driemastenbaan 37 te 2160 Wommelgem, België. Deelname kost €49, BTW incl, een hapje en drankje zijn inbegrepen.

BOEK JE PLAATS  en leer alles over narcisme

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
30 april 2019
Tijd:
19:00 - 22:00
Bijdrage:
€49
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://narcismecoach.be/narcisme-infoseminar/

Locatie

Wonderwijvenhuis
Driemastenbaan 37
Wommelgem, 2160 België
+ Google Maps
Telefoon
+32-477 42 69 20