Laden Evenementen

Narcisme – Mario nodigt uit – Inspirerend Infoseminar

17 november 2021

Welkom op dit live seminar door Narcismecoach Mario Dekeyser.

VITAMINETEKORT

Mensen ontwikkelen zich optimaal als dit wordt gevoed door drie psychologische basisbehoeften die fundamenteel, aangeboren en universeel zijn.  Omwille van hun essentiële rol worden deze ook omschreven als 3 psychologische vitamines (1):

  • Autonomie
  • relationele verBondenheid
  • Competentie

Autonomie verwijst naar de behoefte zichzelf te mogen zijn en vrij te mogen handelen, denken en voelen. (1)

Relationele verBondenheid verwijst naar het gevoel warme, hechte en authentieke relaties te hebben met anderen.  Het gaat hierbij om diepgaande en wederkerige relaties waarbij men zowel zorg kan geven als ontvangen. (1)

Competentie verwijst naar het gevoel bekwaam te zijn om activiteiten tot een goed einde te brengen, doelen te realiseren, vaardigheden verder te ontplooien en emoties te reguleren. (1)

Wanneer deze basisbehoeften niet worden vervuld, kan dit o.a. leiden tot psychologische klachten zoals energieverlies, lusteloosheid, passiviteit, mentale vermoeidheid maar ook depressieve klachten als angstklachten.

Net deze klachten komen vaak voor bij mensen die langdurig worden geconfronteerd met narcistisch gedrag in hun relatie.  In deze relaties ontstaat er vaak dynamieken die de drie psychologische basisbehoeften stelselmatig tekort doen.

Door het voortdurend overschrijden van iemands grenzen en het controlerend gedrag evolueert een gevoel van Autonomie naar een gevoel van er niet mogen zijn en van afhankelijkheid.

Jarenlang gebrek aan erkenning van het zich inzetten voor een relatie en een afwezigheid van wederkerigheid stelt de relationele verBondenheid in vraag en leidt tot een gevoel er alleen voor te staan.

Steeds als oorzaak worden aangewezen voor wat fout loopt, doet twijfelen over de Competentie te beschikken om dingen tot een goed einde te brengen.

Deze patronen zijn niet alleen destructief voor de relatie maar ook toxisch voor diegenen die langdurig met narcistisch gedrag worden geconfronteerd.  Uitputting en een lage eigenwaarde zijn dan ook een veel voorkomend gevolg hiervan.

Het erkennen van deze dynamieken en er bewust mee omgaan zijn de eerste stappen om verandering te brengen en je leven terug in handen te nemen.

Mario Dekeyser
Klinisch psycholoog

(1) Bron: Tijdschrift Klinische Psychologie 1-2021,  ‘Hoe een ABC-mindset de klinische praktijk kan verrijken – Inzichten en concrete handvaten vanuit de zelfdeterminatietheorie’ (Katrijn Brenning, Nathalie Coorevits, Jolene Van der Kaap-Deeder, Maarten Vansteenkiste.

 

Over Mario Dekeyser

Als narcismecoach wil ik mensen die de toxische gevolgen van narcistisch gedrag ervaren, informeren, begeleiden en motiveren om hiermee om te gaan zodat hun mentaal welzijn verbetert en zij sterker als persoon uit deze ervaring komen.

Daarnaast heb ik mij voorgenomen om via wetenschappelijke inzichten de problematiek van het narcistisch gedrag als relationeel disfunctioneel gedrag en de gevolgen hiervan voor de directe omgeving maatschappelijk onder de aandacht te brengen.  Ik wens hiermee te bereiken dat dit gedragspatroon vlugger wordt (h)erkend en diegenen die hiermee worden geconfronteerd maatschappelijk niet langer in de kou blijven staan.

Even praktisch

Dit seminar gaat door op woendag 17 november 2021 van 18u00 tot 21u00. Je bent welkom vanaf 17u30 in Kasteelhoeve-Rekkem, Kasteeldreef 2, 8930 Rekkem, België. Jouw bijdrage voor deelname bedraagt 59 euro.

Dit infoseminar is onder voorbehoud van de Corona maatregelen van dat ogenblik. Een beperkt aantal deelnemers zal worden toegelaten. De inschrijving is pas definitief na betaling.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
17 november 2021
Tijd:
18:00 - 21:00
Bijdrage:
€59,00
Evenement Categorie:
Site:
https://narcismecoach.be/narcisme-infoseminar/

Locatie

Kasteelhoeve-Rekkem
Kasteeldreef 2
Rekkem, 8930
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Nelly De Keye
Telefoon
+32 475 78 00 32